Vizsgálatok a glabridin hatására vonatkozva

Ahogy azt korábban már megismerhettük a glabridin egy flavonoid, amely testsúlycsökkentő hatásokkal rendelkezik. Nagy mennyiségben tartalmazza az édesgyökér, amelynek fogyasztásával hatékonyan és nem utolsó sorban az egészséget is támogatva segíthetjük a felesleges kilóktól való megszabadulás folyamatát. A flavonoidok a növényi eredetű élelmiszerekben fordulnak elő és nem jelentenek tápértéket. Azonban számos egészségre kedvező hatással rendelkeznek. 

fogyas

Flavonoidok kedvező hatásai:

- antioxidáns és/vagy szabadgyök-befogás,
- immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatás,
- asztmaellenes és antiallergén hatás,
- antivirális, antibakteriális hatás,
- májvédő hatás,
- véredényrendszer működését, állapotát befolyásoló hatás.

A glabridin tehát fontos szerepet játszik az egészségünk szempontjából is, mint flavonoid, azonban emellett egy igazán hatékony anyag a testsúlycsökkentés terén is. Képes ugyanis az úgynevezett zsigeri zsírok elégetésére, hiszen erősíti a zsíranyagcsere lebontó folyamatokat. Zsigeri zsíroknak nevezzük a belső szerveken található felhalmozódott zsírokat, amelyek csökkentésével a bőr alatti zsírraktárak fogyása is beindul. A glabridin rendszeres fogyasztásával tehát a testtömegindex kedvező alakulása, valamint az élettani paraméterek javulása is megfigyelhető. Mindezek a hatások pedig kutatásokkal is alátámasztottak!

Az utóbbi években számos olyan kísérletet, vizsgálatot, kutatást végeztek, melyek a fogyasztó flavonoid hatását igazolták. Ezeket a kísérleteket egyaránt végezték embereken és patkányokon is, de mind kedvező eredménnyel zárult: a glabridinnak csak pozitív tulajdonságai vannak és nem káros az egészségre, tehát fogyasztása biztonságos. Nézzünk meg most egy párat az eredmények közül!

- Egy kísérlet azt vizsgálta, hogy a glabridin hogyan hat a testzsírra és a zsigeri zsírra. 56 férfin és 28 nőn végezték el ezt a vizsgálatot, mindannyian 40-60 év közöttiek voltak és túlsúlyosak. A kezelés 2 hónapig tartott, a 2 hónap során a résztvevők nem fogyasztottak kevesebb kalóriát, csak étrendjüket 900 mg glabridinnal egészítették ki. Két hónap után a résztvevők testtömege, valamint BMI indexe jelentősen csökkent, ezenfelül CT vizsgálatokkal igazolták, hogy belső szerveik zsírossága is kisebb mértékű lett.

- Egy másik vizsgálat a glabridin LDL koleszterinszintre való hatását vizsgálta. A hat hónap során be akarták bizonyítani, hogy a glabridinnak antioxidáns hatása is van. A kísérlet végén nemcsak a koleszterinszintjük csökkent a résztvevőknek, de a stessz-szintjük is.

- Felhízlalt egereken végzett kísérlet volt a következő: azt vizsgálták, hogy mennyire hatékony fogyasztószer a glabridin. 4 csoportban dolgoztak az egerekkel, mindegyik csoport más mennyiségben kapott glabridint – azoknál volt a legnagyobb mértékű a fogyás, akik a legnagyobb százalékban jutottak a szerhez: náluk csökkent a hasi zsírfelhalmozódás, kisebbek lettek zsírsejtjeik és a májsejtek zsírossága is csökkent.

Természetesen vizsgálták a glabridin toxicitását is: 90 napon keresztül patkányoknak 2,9% glabridint adtak. (ez sokkal nagyobb mennyiség, mint a napi bevitel.) Semmilyen káros hatás, mérgezés nem volt tapasztalható. Egy másik kísérlettel azt bizonyították be, hogy a glabridin csökkenti a bőrben levő gyulladást, ezenfelül gátolja a bőr pigmentációját is.

Termékek diétázóknak

Ukko tea Fogyasztóteakeverék 150g

Ukko tea Fogyasztó teakeverék 150g

Mate tea, zöld tea, fahéj, gyömbér, kapor, koriandermag és fodormenta teakeverékével a tartós és hatékony fogyás eléréséért.

Ár: 3490 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!