Vizsgálatok a glabridin hatására vonatkozva

Az utóbbi években számos olyan kísérletet, vizsgálatot, kutatást végeztek, melyek a fogyasztó flavonoid hatását igazolták. Ezeket a kísérleteket egyaránt végezték embereken és patkányokon is, de mind kedvező eredménnyel zárult: a glabridinnak csak pozitív tulajdonságai vannak és nem káros az egészségre, tehát fogyasztása biztonságos. Nézzünk meg most egy párat az eredmények közül!

fogyas

Egy kísérlet azt vizsgálta, hogy a glabridin hogyan hat a testzsírra és a zsigeri zsírra. 56 férfin és 28 nőn végezték el ezt a vizsgálatot, mindannyian 40-60 év közöttiek voltak és túlsúlyosak. A kezelés 2 hónapig tartott, a 2 hónap során a résztvevők nem fogyasztottak kevesebb kalóriát, csak étrendjüket 900 mg glabridinnal egészítették ki. És mi változott két hónap után? A résztvevők testtömege, BMI indexe jelentősen csökkent, ezenfelül CT vizsgálatokkal igazolták, hogy belső szerveik zsírossága is kisebb mértékű lett.

Egy másik vizsgálat a glabridin LDL koleszterinszintre való hatását vizsgálta. A hat hónap során be akarták bizonyítani, hogy a glabridinnak antioxidáns hatása is van. A kísérlet végén nemcsak a koleszterinszintjük csökkent a résztvevőknek, de a stessz-szintjük is.

Felhízlalt egereken végzett kísérlet volt a következő: azt vizsgálták, hogy mennyire hatékony fogyasztószer a glabridin. 4 csoportban dolgoztak az egerekkel, mindegyik csoport más mennyiségben kapott glabridint – azoknál volt a legnagyobb mértékű a fogyás, akik a legnagyobb százalékban jutottak a szerhez: náluk csökkent a hasi zsírfelhalmozódás, kisebbek lettek zsírsejtjeik és a májsejtek zsírossága is kisebb mértékű lett.

Természetesen vizsgálták a glabridin toxicitását is: 90 napon keresztül patkányoknak 2,9% glabridint adtak. (ez sokkal nagyobb mennyiség, mint a napi bevitel.) Semmilyen káros hatás, mérgezés nem volt tapasztalható. Egy másik kísérlettel azt bizonyították be, hogy a glabridin csökkenti a bőrben levő gyulladást, ezenfelül gátolja a bőr pigmentációját is.

LIPO+ lapos hasgyógynövény koncentrátum 500ml

-0% LIPO+ lapos has gyógynövény koncentrátum 500ml

Hasra hízol? Puffadsz? Szabd át a legkényesebb testrészt! Azoknak fejlesztették, akiknek kritikus terület a has és a csípő!

Ár: 4690 Ft
4690 Ft
Megnézem

Ukko tea Fogyasztóteakeverék 150g

-0% Ukko tea Fogyasztó teakeverék 150g

Mate tea, zöld tea, fahéj, gyömbér, kapor, koriandermag és fodormenta teakeverékével a tartós és hatékony fogyás eléréséért.

Ár: 3490 Ft
3490 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!