Egészséges életmód és táplálkozás alapjai

A sikeres fogyás titka nem más, mint az egészséges életmód és az egészséges táplálkozás. Erről pedig napjainkban egyre fontosabb beszélni, hiszen hazánkban a lakosság közel fele túlsúllyal küzd. Fontos megjegyezni, hogy a túlsúly hátterében genetikai hajlam és betegség is állhat, azonban a legtöbbször az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód vezet a felesleges kilók gyarapodásához. A következőkben megismerhetünk olyan fontos alapszabályokat, amelyeket érdemes betartanunk, ha valóban szeretnénk életmódunkon változtatni. Az egészséges életmód és táplálkozás nem csupán a felesleges kilóktól segít megszabadítani bennünket, hanem segítségével javulhat egészségi állapotunk, közérzetünk, valamint az életminőségünk is. 

Tippek, hogy könnyebb legyen az áttérés

A legfontosabb, hogy vegyünk egy nagy levegőt és gondoljuk át a jelenlegi életmódunkat. Fel a fejjel! Az már fél siker, ha belátjuk, hogy a jelenlegi egészségtelen helyzet nem tartható. Az egészséges életmód követése sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk, csak néhány szabályt magunk előtt kell tartanunk. 

- Fontos a megfelelő tájékozódás: Nem is gondolnánk, hogy mennyi élelmiszer található a boltok polcain, amelyek egészségesnek vannak kikiáltva, azonban az összetevők között sok esetben akár magas glikémiás indexel rendelkezők is megtalálhatók. Így az első és legfontosabb, hogy mindig tájékozódjunk megfelelően, milyen terméket is teszünk a bevásárló kosarunkba.

- Magasabb aktivitás esetén fogyassz kicsit több tápanyagot! Vagyis, ha úgy látod, hogy nehezebb napok elé nézel, akkor az elkészített ételeket is kicsit magasabb tápanyag tartalommal tervezd, hogy hogy legyen elegendő energiád a napokhoz, így elkerülheted, hogy ingerültebb legyél. Azonban fontos, hogy ha nyugodtabb, pihenősebb napokat élünk, akkor ne fogyasszunk feleslegesen több kalóriát. 

- Egy-egy becsúszott csalónap, nem jelent világ végét. Soha ne felejtsd nem attól szaladnak fel a kilók, ha egy-egy alkalommal csalunk. Az elhízást a folyamatosan nem megfelelő táplálkozási szokás és a mozgásszegény életmód okozza. 

- Fűszerezzünk! Egyrészt a megfelelő fűszerezésnek köszönhetően ízletesebb ételeket fogyaszthatunk, másrészt pedig számos fűszernövény egészségvédő hatásokkal is rendelkezik. Így a fűszernövények használatával akár duplán is egészséges lehet az elfogyasztott étel.

- Megfelelő folyadék fogyasztás! Sokan azt gondolják, ha gyümölcsleveket isznak az egészséges. A gyümölcslevek is cukrozottak, így rendszeres fogyasztásuk nem javasolt. A legjobb, ha vizet iszunk és abból is kellő mennyiséget! Ez fontos, hogy szervezetünk kellőképp hidratált legyen, valamint a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása a vérünk egészségéhez is létfontosságú.

- Pihentető alvás! Kevesen gondolnák, azonban a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás elengedhetetlen az egészséges életmód követéséhez. 

Végül, de nem utolsó sorban vezessük be életvitel szerűen a mindennapjainkba a rendszeres mozgást. Ez akár egy kiadós séta is lehet, a lényeg, hogy mozogjunk valamit!

Termékek diétázóknak

Ukko tea Fogyasztóteakeverék 150g

Ukko tea Fogyasztó teakeverék 150g

Mate tea, zöld tea, fahéj, gyömbér, kapor, koriandermag és fodormenta teakeverékével a tartós és hatékony fogyás eléréséért.

Ár: 3490 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!