Édesgyökér

Az édesgyökér a Földközi-tengerről és Délnyugat-Ázsiából származó pillangósvirágú, kétszikű és évelő növény. A növény 1-2 méteresre is megnőhet, ez azonban nem is annyira lényeges, hiszen föld alatti része hordozza a csodát: sárgás gyökere ánizsra jellemző ízt hordoz magában és még számos olyan anyagot, mely segítségével egészséges úton képesek lehetünk megszabadulni a zsírpárnáinktól. Minek köszönhető e gyökér testsúlycsökkentő hatása?

edesgyoker

A gyökér rengeteg flavonoidot tartalmaz: ezek olyan vegyületek, melyek antioxidáns hatással rendelkeznek, így rendszeres fogyasztásukkal immunrendszerünk erősebbé válik, vagyis sokkal kevésbé leszünk kiszolgáltatva a betegségeknek.

A flavonoidok egyike a glabridin: ez az anyag felel azért, hogy leolvadjanak rólunk a zsírpárnák. De hogyan is teszi mindezt?

A glabridin testsúlycsökkentő hatása

A glabridin a szervezetünkbe bekerülve a zsigeri zsírokat támadja meg. Ezt úgy tudja elérni, hogy a zsíranyagcsere lebontó folyamatait erősíti, amely azt eredményezi, hogy belső szerveinkről eltűnnek a zsíros részek. Fontos megjegyezni, hogy a belső szerveinken találhatóak azok a zsírrétegek, melyekből a testünk leggyorsabban képes energiát nyerni. Azonban, ha ezek a zsírszövetek eltűnnek a glabridinnak köszönhetően, szervezetünk kénytelen lesz más energiaraktárhoz nyúlni: testünk el kezdi felhasználni a bőr alatt megtalálható zsírpárnákat, így látványos testsúlycsökkenést tapasztalhatunk, amellett, hogy egészségesebbek is leszünk, hiszen belső szerveink zsírossága, – ami számos betegség előidézője lehet – csökken.

E módszer előnyei

Igen gyorsan érhetünk el látványos fogyást e flavonoid segítségével, úgy, hogy táplálkozásunkra csak kicsit kell odafigyelnünk. E módszer nem igényel rendszeres és intenzív testmozgást sem, így elég, ha egy villamosmegállóval többet gyalogolunk egy nap, máris laposabb lesz a hasunk. Ugyanakkor az is nagy előnye a módszernek, hogy előnyös fogyást eredményez: karcsúbb derekat, laposabb hasat, kisebb feneket és keskenyebb csípőt kaphatunk a segítségével – vagyis a legproblémásabb helyekről és arányosan fogunk ezzel a módszerrel fogyni. Az is hatalmas előnye még a módszernek, hogy a leadott kilók nem csúsznak vissza, a fogyás tehát tartós és maradandó.

Édesgyökér termesztése

Évelő növényről levén szó, fontos, hogy a palánta a vetésforgón kívül helyezkedjen el. Első lépésben a talajt elő kell készíteni: ősszel fel kell ásni (forgatás vagy mélyszántás) és bőségesen be kell hinteni trágyával (5-6 kg istállótárgya és 40-50 gramm vegyes műtrágya négyzetméterenként)

Olyan talajt válasszunk, mely nyirkos, laza és homokos, mert ebben a környezetben növekszik igazán gyorsan ez a növény. (Ezért van az, hogy a lapályos, folyóparti területeken is nagyon könnyen megtelepszik)

Ha magról szaporítjuk, akkor március-április között kell azokat elültetni. Arra figyeljünk, hogy egy négyzetméterre ne szórjunk 12-16 magnál többet, mert ha ennél sűrűbben rakjuk őket, akkor megeshet, hogy a növények gyökerei összegabalyodnak. Azonban lényeges tudni azt, hogy magról igen nehéz csíráztatni ezt a növény, vagyis megkönnyíthetjük a dolgunkat, ha a friss gyökereket dugványozzuk a földbe. Tegyük ezt úgy, hogy 15 centiméteres darabokat soronként 80 centiméterre és tövenként 30 centiméterre helyezzük bele a földbe, majd 5 centiméterrel letakarjuk a gyökereket földdel. Ezután nincs más dolgunk, mint rendszeresen öntözni, hiszen egy igénytelen növényről beszélünk, így nem lesz vele sok gondunk.

Minimum három éven keresztül kell nevelni, ezalatt a növény gyökerei behálózzák a talajt és elég érett ahhoz, hogy „leszüreteljük” a gyökereket. Azt fontos tudni, hogy erre mindig októberben kerüljön sor. És fel kell készülnünk arra is, hogy nem lesz egyszerű a dolgunk, hiszen a növény három év alatt, akár 2 méteresre is megnőhet, ami bonyolítja a helyzetet, hiszen úgy kell kiszednünk a földből a növényt, hogy gyökerei nehogy megsérüljenek.

Hogyan készíthetjük el a növényből a port? Mosás után a napon kell kiszárítani minden gyökeret, hogy por formában fel tudjuk használni őket. 3 kilogramm gyökérből egy kilogramm port fogunk kapni. Ha már elkészült a por, akkor akár három évig is fel tudjuk használni, hiszen addig nem romlik meg.

LIPO+ lapos hasgyógynövény koncentrátum 500ml

LIPO+ lapos has gyógynövény koncentrátum 500ml

Hasra hízol? Puffadsz? Szabd át a legkényesebb testrészt! Azoknak fejlesztették, akiknek kritikus terület a has és a csípő!

Ár: 4690 Ft
Megnézem

Ukko tea Fogyasztóteakeverék 150g

Ukko tea Fogyasztó teakeverék 150g

Mate tea, zöld tea, fahéj, gyömbér, kapor, koriandermag és fodormenta teakeverékével a tartós és hatékony fogyás eléréséért.

Ár: 3490 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!